Tisztelt Szülők!

Ezúton Önöknek is köszönöm, hogy iskolánkban sikeresen helytálltunk a koronavírus okozta rendkívüli helyzetben, hiszen ehhez az Önök segítő együttműködésére is szükség volt!

Bizonyára mindannyian tudják, hogy október 23-tól november 1-ig őszi szünet lesz. A szünet utáni első tanítási nap november 2-a, hétfő. 

Tolmácsolom Önöknek Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr javaslatait, hogy az őszi szünetben segítsék a járvány visszaszorítását:

- a gyerekek a kontaktusszám csökkentése érdekében lehetőleg családukkal töltsék a szünidőt

- a gyerekek lehetőleg kerüljék azokat a helyszíneket, rendezvényeket, ahol zárt térben sokan vannak

- az idősek védelme érdekében a nagyszülőkkel kizárólag egészséges állapotban, a védelmi intézkedések betartásával történjen személyes érintkezés!

A Monori Tankerületi Központ javaslatára iskolánk Házirendjébe az alábbi kiegészítés kerül:

Tisztelt Szülők!

Mint bizonyára Önök is értesültek róla, október elsejétől minden diák és nevelő, valamint a külön engedéllyel érkező szülők is csak testhőmérsékletük megmérését követően léphetnek be az iskola területére.

Emiatt mind az alsó, mind a felső tagozaton reggel 7.00 és 7.45 között megmérik az érkezők hőmérsékletét. (Természetesen a később érkező dolgozók, áruszállítók… hőmérsékletét is mérni fogjuk.) Amennyiben az érték a 37,8 Celsius fokot meghaladja, a tanuló nem jöhet be az iskolába. Ebben az esetben az egyedül érkezők szüleit telefonon értesítjük, hogy a gyermeket haza kell vinni. Kérjük a szülőket, hogy legyenek elérhetőek! A szülő érkezéséig az érintett tanulót a többiektől elkülönítjük.

Továbbá kérjük,gyermekeiket reggelente csak abban az esetben engedjék el otthonról, ha a gyermekek egészségesnek érzik magukat!

Tisztelt Szülők!

Mint Önök is olvashatták iskolánk honlapján, a vírushelyzet miatt a személyes találkozást igénylő programokat most kerülnünk kell. Ezért sajnos a mi iskolánkban is elmaradnak a szeptemberre tervezett szülői értekezletek.

Mi ekkor szoktunk személyesen is találkozni a legtöbb szülővel és tájékoztatni mindenkit a tanulók oktatásához kapcsolódó terveinkről, az iskolai működés jelenleg érvényes tudnivalóiról, a megváltozott szabályokról, valamint a tanévre tervezett iskolán belüli, vagy iskolán kívüli programjainkról és persze a szünetek konkrét időpontjairól. Tesszük ezt annak érdekében, hogy a családok ezek figyelembe vételével tudják tervezni saját programjaikat.

A folyamatos tájékoztatás érdekében az iskola honlapján mindig naprakészen közöljük a sokszor hetente változó protokollok ránk vonatkozó tudnivalóit, elvárásait, az iskolánkban kialakított eljárásrendeket. Kérjük, kísérjék továbbra is fokozott figyelemmel az itt megjelenő információkat, tudnivalókat és segítsenek abban, hogy mind a szülők, mind gyermekeink -saját és mások biztonsága érdekében- tartsák is be az itt leírt szabályokat (maszk viselése, távolság tartása, teendők betegség esetén, szülők belépése az iskolába, személyes ügyintézés, stb.).

Tisztelt Szülők!
 
A tankerületi központ által kiadott legújabb protokoll szerint "az intézményben kerülendő a jelenléti szülői értekezletek és fogadóórák megtartása".
A fentiek miatt a jövő hétre tervezett szülői értekezletek elmaradnak.
Az aktuális információkról a honlapon vagy a KRÉTA naplón, illetve saját (osztály specifikus) levelezőrendszeren keresztül tájékozódhatnak.
Kérdéseikkel az osztályfőnököket vagy az érintett szaktanárokat keressék a fent említett elektronikus elérhetőségeken, vagy telefonon munkaidőben a felső tagozaton a 06-29-370-039-es, az alsóban a 06-30-793-7284-es számokon.
 
Urbánné Kovács Eszter
intézményvezető 

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr az intézkedési tervben a következő – Önöket is érintő - módosításokat tette közzé:

1. Szülő, kísérő nem léphet be az iskolába - maszkban sem! -, csak az intézményvezető előzetes engedélyével, illetve kifejezetten szülők részére szervezett programon való részvétel céljából.

2. Az őszi úszásoktatást fel kell függeszteni a köznevelési intézményekben, és tavaszra vagy későbbi évfolyamokra kell átütemezni.

Tehát az ötödikes tanulók szüleinek körében végzett felmérésünk ellenére az ötödikesek egyelőre nem mehetnek úszni.

 Még néhány fontos információ!

Múzsák Alapfokú Művészeti Iskola 
inárcsi grafika-festészet és dráma-színjáték tagozat 
tanévkezdési információk
 
Grafika-festészet
Első óra:
szeptember 7. hétfő, 15.00 
Tolnay Lajos Általános Iskola Fekiács utcai telephely, 3-as terem
Lázár Zsuzsanna tanárnő 0036 20 9598404 
 
 
Dráma-színjáték
Első óra:  
 
Alsó tagozatosoknak: Szeptember 8. kedd, 14.45 
Tolnay Lajos Általános Iskola Fekiács utcai telephely, 3-as terem  
 
Felső tagozatosoknak:  Szeptember 8. kedd 17.00
Tolnay Lajos Általános Iskola Tolnay Lajos utcai telephely
Wladyczanski Mihály tanár úr: 0036 20 257 55 78
 
 
Jelentkezni még tanárainknál lehet, várunk Mindenkit szeretettel! ☺