Tisztelt Szülők!

Szeretettel köszöntöm Önöket a digitális oktatás, és ezzel együtt a tanév végéhez közeledve.

Elsőként hadd köszönjem meg, hogy ebben az elmúlt közel három hónapban, Önök közül oly sokan teljes erőbedobással segítették gyermekeik otthoni tanulását és támogattak bennünket, pedagógusokat a munkánk elvégzésében. Izgalmas és nagyon nehéz időszak volt ez tanulónak, szülőnek, pedagógusnak egyaránt! Örüljünk, hogy túl vagyunk a nehezén, és annak is, hogy nagyobb veszteségek nélkül jöhettünk ki ebből a helyzetből!

Az alábbiakban szeretném Önöket tájékoztatni a következő időszak eseményeiről, teendőiről.

Június 2-tól az alsó tagozat épületében tartunk ügyeletet azok számára, akik ezt korábban igényelték.

Szintén június 2-tól tanítóink, szaktanáraink fogják jelezni az érintett tanulóknak, szüleiknek, ha gyermeküknek korrepetálást, felzárkóztatást szeretnének tartani a tanév eredményes lezárása érdekében.

Június első két hetében még tart a digitális oktatás időszaka, tehát pedagógusaink továbbra is fognak feladatokat kérni a tanulóktól, de nyilván igyekszünk az otthoni tanulást egyre könnyebbé és játékosabbá tenni. A Tolnay-hetet az idén – érthető módon – nem tudjuk megtartani, tehát továbbra is nézzék a Kréta naplóban, az eddig megszokott helyeken és módon, mi az aznapra kiadott feladat.

A koronavírus okozta veszélyhelyzet következtében továbbra sem rendezhetünk több ember jelenlétét igénylő megmozdulást, eseményt. Ezért az idei tanévet rendhagyó módon fogjuk zárni is.

Tanévzáró ünnepélyt a hagyományos módon nem tudunk tartani. A bizonyítványosztás osztálykeretben, az udvaron fog megvalósulni az alábbiak szerint:

Az alsó tagozatosoknak június 17-én, szerdán a Fekiács utcai épület udvarán:

17 órától az 1. osztályosoknak

1730-tól a 2. osztályosoknak

18 órától a 3. osztályosoknak

1830-tól a 4. osztályosoknak.

A felső tagozatosoknak június 18-án, csütörtökön a Tolnay úti épület udvarán:

17 órától az 5. osztályosoknak

1730-tól a 6. osztályosoknak

18 órától a 7. osztályosoknak

1830-tól a 8. osztályosoknak.

A szülők az iskola épületébe nem jöhetnek be, az udvaron pedig be kell tartani a távolságtartási szabályokat!

Az idén a ballagást sem tudjuk megtartani a tőlünk megszokott módon. Egyelőre úgy tervezhetünk, hogy a ballagást a Tolnay úti épület udvarán rendezhetjük meg június 20-án, szombaton 10 órától. A rendezvényen az iskola meghívott vendégein, az érintett pedagógusokon, a tanulókon és tanulónként két hozzátartozón kívül más nem tartózkodhat! Kérjük az érintetteket, ennek megfelelően idén az otthoni családi ünneplésre helyezzék a hangsúlyt rokonaik, ismerőseik meghívásakor!

Köszönjük a megértést! Örüljünk annak, hogy egyáltalán megtarthatjuk a ballagást, az iskola nevében elköszönhetünk a nyolcadikosainktól és ők is elbúcsúzhatnak tőlünk!

Amennyiben a veszélyhelyzet okozta szabályozásokon tovább enyhítenek a megadott időpontig, arra reagálni fogunk, és tájékoztatni fogjuk Önöket a változásokról!

Néhány további közérdekű információ:

Sajnálatos módon idén elmarad a révfülöpi tábor. Pont ebben az évben iskolánk június végén, az 1. csoportban utazhatott volna a Balaton partjára. A gyermekek és pedagógusaink biztonsága érdekében nem vállaljuk a táboroztatás rizikóját, hiszen a táborban és az egyes programokon, a strandon nap mint nap több száz emberrel érintkeznének tanulóink. Azok, akik a tábori költség egy részét már befizették, természetesen visszakapják az összeget. Ennek módjáról személyesen tájékoztatjuk az érintetteket.

A leendő 1. osztályosok szüleinek sem tartunk szülői értekezletet. A felvételről szóló határozatokkal együtt postai úton kapják meg a legfontosabb tudnivalókat. (Gyermekük melyik osztályba került, ki lesz a tanító nénije, mit kell vásárolni a tanévkezdésre, mit kérünk a nyárra…)

A tanévből hátralévő két hétre még további kitartást kívánva, tisztelettel:

Urbánné Kovács Eszter

intézményvezető