Tisztelt Szülők! 

Egyelőre szóbeli megerősítést kaptunk a Monori Tankerületi Központtól a holnapi digitális oktatás megkezdésével kapcsolatban. Ez alapján iskolánk felső tagozatán november 24-től megkezdődik a digitális oktatás. (Egyelőre nem tudjuk, meddig fog tartani, mert az írásbeli határozatot még nem kaptuk meg.)

A KRÉTA felületén keresztül - igazgatóhelyettes kollégám jóvoltából - tájékoztattuk a tanulókat arról, hogy a digitális oktatást most már kizárólag a KRÉTA rendszer segítségével fogjuk megvalósítani. Így mostantól minden feladatot, üzenetet itt küldünk el, illetve ide várunk vissza, sőt az online órákat is ezen a felületen keresztül - a Digitális Kollaborációs Tér (DKT) funkció segítségével – fogjuk megtartani.

Az első napokban türelmet kérünk a tanulóktól, szülőktől, biztos kell egy kis idő, míg újfent alkalmazkodni tudunk a legújabb kihívásokhoz. Ráadásul a felső tagozaton néhány kollégánk beteg, tőlük nem várjuk el, hogy online bejelentkezzenek, így néhányan az első napokban feladatokat, tananyagot fognak küldeni a tanulóknak. Megértésüket köszönjük!

 Más!

Többen kérdezték, hogy a karantén határozat a családtagokra, a tanulókkal egy háztartásban élőkre is vonatkozik-e. A válasz: nem. Csak a tanulók vannak karanténban, a hozzátartozók nem, így pl. a szülők elhagyhatják otthonukat. (Ezért is dönthetik el a szülők, a kisebb testvér(eke)t engedik-e iskolába, óvodába, hiszen a testvérek sincsenek karanténban.)

A digitális oktatás ideje alatt a tanulók nem hiányoznak, viszont az otthon tartott alsós testvérek – amíg ott a megszokott módon folyik az oktatás – hiányoznak, még akkor is, ha hiányzásukat az iskola igazolja.

A holnapi nap folyamán (a pontos időpontot nem tudjuk) tesztelik az alsó tagozat pedagógusait, úgyhogy hamarosan kiderül, az alsóban van-e olyan munkavállaló, aki megfertőződött a vírussal.

Köszönjük, hogy Önök közül többen támogatják munkánkat, néhány kedves szóval bátorítanak bennünket, kifejezik hálájukat mindennapi munkánkért, amelyet a járvány okozta nehezített körülmények között végzünk.

 

Urbánné Kovács Eszter

intézményvezető