Alapítványunk adószáma
Elektronikus napló

A képre kattintva beléphet az elektronikus naplóba!
Névnap
Ma 2018. december 15., szombat, Valér napja van. Holnap Etelka és Aletta napja lesz.
Inárcsi tehetségek felfedezése

A logóra kattintva elolvashatja beszámolónkat.
Határtalanul

A logóra kattintva elolvashatja beszámolónkat a 2018. évi kirándulásról.
Tanórán kivüli munka
Ki olvas minket?
Oldalainkat 57 vendég böngészi
Hírek / Szükséges eszközök beszerzése - Felső tagozat

Szükséges eszközök beszerzése - Felső tagozat

A felső tagozatosok már zömében rutinosak ebben, hiszen több év tapasztalata áll mögöttük.

Leginkább a jövendő ötödikesek azok, akiknek fontos lehet a felső tagozatban felmerülő igények ismerete. Ezért leírjuk röviden mire lesz szükség általában a felső tagozatban.

Mivel az iskola felső tagozatán nincsenek speciális előírásaink, igényeink és elvárásaink a diákok által használt saját felszereléssel, eszközökkel, anyagokkal kapcsolatban, ezért nincs szükség aggodalomra!

A legtöbb tantárgynál a hozzá megfelelő, jól használható jegyzetfüzetre lesz szükség.

 

Vonalas füzetet célszerű beszerezni azokhoz a tárgyakhoz ahol több írásra, vázlatra lehet számítani (magyar, történelem, idegen nyelv, természetismeret, biológia, … stb), négyzetrácsos füzetbe célszerű írni a matematika órákon és mivel itt sok gyakorlásra is kell számítani, ezért nagy alakú füzet, vagy spirálfüzet beszerzése ajánlott.

Sima lapú füzet szükséges a matematika mértan részéhez, illetve ha valaki ebbe szeret és tud is szépen dolgozni, használhatja a rajz, a fizika, a kémia, az informatika, illetve a legtöbb órához vázlatfüzetnek.

Vagyis, mint látható a legtöbb tárgynál nem ragaszkodunk egy-egy füzettípushoz. A füzetek megválasztását inkább attól tegyék függővé, hogy gyermekük melyikbe szeret és tud is átláthatóbban dolgozni.

Ezen felül az idegen nyelvi órákhoz célszerű beszerezni normál méretű szótárfüzetet, de persze erre is megfelel egy vonalas füzet.

Vásárláskor célszerű beszerezni mindegyik füzettípusból 1-2 tartalékot is, gondolva arra, hogy év közben esetleg még szükség lehet rájuk. Több tárgynál kell számítani az órai vázlatfüzet mellett dolgozatfüzetre is (matematika, idegen nyelv, magyar, stb.).

A matematikához mindenkinek szüksége lesz jól működő körzőre, szögmérőre és legalább 2 db különböző alakú derékszögű vonalzóra.

A rajz órákhoz szükség lesz vastag színes ceruzákra, gombfestékre, lehetőleg magyar gyártású temperákra, ecsetekre, amiket egy jól zárható rajzzsákba kellene elrejteni.

Több órához szükség lesz írólapokra, ezért célszerű az olcsóbb fajtából 4-5 csomag beszerzése.

A testnevelés órákhoz egy megfelelő méretű egyszerű sportcipő mellett, fehér pólót és sötét nadrágot kérünk rendszeresíteni.

Kedves Szülők!

Természetesen nem szükséges minden év elején mindenáron új felszerelést beszerezni!

Az előző évben használt eszközök (színesek, temperák, gombfesték, sportfelszerelés, körző, vonalzók, …) is megfelelőek. Igaz ez a füzetekre is (órai vázlatok füzetei, nyelvi szótárfüzet, hangjegyfüzet az éneknél, … stb.) tovább használhatók.

És persze mindenre igaz, hogy törekedjünk a megfelelő minőségre, de ne költsenek feleslegesen a divatos, többszörös árú, sokszor mégis gyenge minőségű látványtermékekre!

Tájékoztatásul még annyit, hogy a tanév elején természetesen lesz minimum 2 hét türelmi idő a még hiányzó füzetek, anyagok, eszközök beszerzésére!

Iskolavezetés