Alapítványunk adószáma
Névnap
Ma 2018. június 18., hétfő, Arnold és Levente napja van. Holnap Gyárfás napja lesz.
Határtalanul

A logóra kattintva elolvashatja beszámolónkat a 2018. évi kirándulásról.
Inárcsi tehetségek felfedezése

A logóra kattintva elolvashatja beszámolónkat.
Tanórán kivüli munka
Ki olvas minket?
Oldalainkat 25 vendég böngészi
Hírek / Kirándult a 2. évfolyam

Kirándult a 2. évfolyam

 

Igencsak nagy izgalom övezte a kirándulásunkat, mert előző nap egész délután szakadt az eső, s másnapra is sok-sok csapadékot jósoltak a meteorológusok. Ennek ellenére bíztunk a szép időben. S jól is tettük. Félretéve babonánkat, május 13-án, pénteken keltünk útra Budapestre, ahonnan másfél órás hajóúttal eljutottunk Szentendrére. Ragyogó napsütésben sétáltunk a belvárosban, majd a fagyizás után a Skanzen várt bennünket. A “Mindennapi kenyerünk” elnevezésű foglalkozás keretében a gyerekek maguk dagasztották meg azokat a kis kenyércipókat, amelyeket ropogósra sütve meg is kaptak. Forrón, a kemencéből kiszedve vehettük kezünkbe a kis bucikat, s alig vártuk, hogy kihűljenek annyira, hogy meg is kóstolhassuk őket.

Ezután kis sétára, nézelődésre is jutott idő a Skanzen területén. Láttunk nádfedeles épületeket, hatalmas szélmalmot, rackajuhokat. Míg az egyik osztály hatalmasat túrázott, megnézte közben a régi épületeket, s népi játékokkal játszott, a másik a “szatócsboltban” töltötte el az időt, s ismerkedett meg a nádsíppal, a körtemuzsikával és a röppentyűvel.

Sajnos nagyon hamar elszállt az idő, s indulnunk kellett vissza a buszhoz. Sok érdekesség maradt még, amit nem láttunk, mert egy egész napot is el lehetne tölteni a Skanzen területén. Ennek ellenére rengeteg szuvenírrel és élményekkel telve értünk haza a jól sikerült kirándulásunkról.

Vig Réka