Alapítványunk adószáma
Elektronikus napló

A képre kattintva beléphet az elektronikus naplóba!
Névnap
Ma 2019. március 26., kedd, Emánuel napja van. Holnap Hajnalka napja lesz.
Inárcsi tehetségek felfedezése

A logóra kattintva elolvashatja beszámolónkat.
Határtalanul

A logóra kattintva elolvashatja beszámolónkat a 2018. évi kirándulásról.
Tanórán kivüli munka
Ki olvas minket?
Oldalainkat 17 vendég böngészi
Hírek / Digitális témahét a Tolnayban

Digitális témahét a Tolnayban

2018. április 9-11 között idén először kapcsolódik be az inárcsi Tolnay Lajos Általános Iskola felső tagozata a Digitális Témahét országos rendezvénysorozatba. A program fő célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése és elterjesztése a köznevelésben. Fontos törekvése, hogy a digitális kompetenciafejlesztés az informatika órán túl kiterjedjen más tantárgyakra is. A részt vevő pedagógusok és diákok változatos és kreatív iskolai projektek keretében fejleszthetik képességeiket technológiával támogatott tanulás során.

Az iskola padjaiban most az első globális generáció ül, akiknek már nem csak azok a személyek tartoznak a nemzedékükbe, akikkel területileg egy helyen és egy időben élnek, hanem a földrajzi határokat átlépve a digitális technika megnyitotta nekik a kaput bárki felé. Míg a gyakorlatban a saját irányítószámuk szerinti település térképe sem egyértelmű számukra, addig eközben térkép nélkül barangolhatnak a kortásaikkal (és nem csak azokkal) egy óriási, online világban.

 

A Digitális Témahét során megpróbáljuk megérteni, hogy hol van az iskola szerepe ebben a térben, és mit tehetünk tanulóink védelme érdekében. 2018. április 9-11 között a pedagógusok az órákon kreatív módon használják az internet és a mobileszközök tárházát. Lesz a Tolnay felső tagozatban előadás az online személyiség kialakításáról, vloggerek és influencerek üzennek a tanulóknak a saját példájukon keresztül, a diákok betekintést nyerhetnek a kézzel fogható digitális világba, reklámgrafika készítésbe, webdesign előadásba.

 

10-én kedden nyílt wifi hálózat mellett tartjuk az órákat, mobileszköz használati lehetőséggel.

 

Kérem Önöket, segítsenek a gyerekek felé közösen kommunikálni, hogy:az iskolába hozott mobileszközökért saját maguk felelősek, azokat SOHA ne tévesszék szem elől, nagyon vigyázzanak rájuk!

Az alábbi segédanyagokkal, és igény esetén személyes konzultációval állok rendelkezésükre:

 

Biztonságos Internet szórólap

 

 

 

 

 

Kovács Katinka iskolapszichológus, Digitális Témahét koordinátor

Inárcs, 2018.04.04.