Alapítványunk adószáma
Elektronikus napló

A képre kattintva beléphet az elektronikus naplóba!
Névnap
Ma 2019. szeptember 21., szombat, Máté és Mirella napja van. Holnap Móric napja lesz.
Inárcsi tehetségek felfedezése

A logóra kattintva elolvashatja beszámolónkat.
Határtalanul

A logóra kattintva elolvashatja beszámolónkat a 2019. évi kirándulásról.
Tanórán kivüli munka
Ki olvas minket?
Oldalainkat 17 vendég böngészi
Hírek / Megújult iskolánk Fekiács utcai épületének udvara

Megújult iskolánk Fekiács utcai épületének udvara

Ahogy arról immáron több fórumon is értesülhettek, iskolánk Fekiács utcai telephelyén megújult, megszépült az iskola épülete. Így talán még szembetűnőbbé vált, milyen sivár az iskola udvara. Már régóta tervezgettünk, munkálkodtunk azon, hogy lehetőségeinkhez mérten ezen változtassunk.

A nyár folyamán elkezdtük az iskolaudvar hátsó részébe egy játszótér telepítését. Sajnos a kivitelezésbe egy kis hiba csúszott - a kötélmászókát forgalmazó cég rossz oszlopméretet küldött a játékhoz –, ezért csúsztunk az átadással az őszi szünetig. A játszótér telepítési költségeiről korábban a Hírmondó hasábjain már beszámoltam, ezért csak a végösszeget írom meg ismét: a három játék telepítése 850 000 Ft-ba került, melyet az IDK és a SZÜK finanszírozott.

Szintén régóta terveztük egy előtető megépíttetését a főépület elé. A TESZ 97 – Kft.-t bíztuk meg a feladattal, akik magas színvonalú, pontos munkát végeztek iskolánk udvarán az őszi szünetben. Külön köszönettel tartozunk azért, hogy a munka elvégzését igen rövid határidővel vállalták. Az előtető építésének költségeit a Monori Tankerületi Központ (1 257 300 Ft), a Tolnay Lajos Általános Iskola Tanulóiért Közhasznú Alapítvány (500 000 Ft), valamint az IDK (116 408 Ft) állta. Az előtető megépíttetése összesen 1 869 008 Ft-ba került.

Az elkészült munkának köszönhetően most esős időben is tudunk sorakoztatni az udvaron az ebédhez (nem kell a folyosón összepréselődnünk), levegőzni is kimehetnek egy kicsit a gyerekek.

A SZÜK egyik oszlopos, lelkes tagjával, Aros Éva festőművésszel szintén régebb óta tervezgettük az udvarra különféle játékok (malom- és társasjáték, ugróiskolák, akadálypálya…) felfestését. Örömmel jelenthetem, ez a munka is elkészült az őszi szünetben, ismét társadalmi munkában, egy lelkes szülői csapat közreműködésével. Segítségünkre volt: Aros Éva, Demeter Imre és Demeterné Herbert Mónika, Adamcsikné Mészáros Judit és Adamcsik László, Bereczné Mészáros Anikó, Pelikán Tamás és Pelikán Zalán 3.a osztályos tanuló, Garajszki Anita és iskolapszichológusunk: Kovács Katinka. Köszönjük a munkát mindannyiuknak!

Továbbá beszereztünk két kerti pavilont (szaletlit) is az udvarra, melyeket szintén örömmel vettek birtokba tanulóink. A két kiülő 372 300 Ft-ba került, melyet a fenntartó Monori Tankerületi Központ finanszírozott.

 

A gyermekek nagyon örülnek a sok új játéknak, reméljük, vigyázni is tudnak rá, hogy a mostani óvodások is tudják majd azokat használni!

Urbánné Kovács Eszter

megbízott intézményvezető