Tisztelt Szülők!

A különféle hírcsatornákon keresztül már bizonyára Önök is értesültek róla, hogy a koronavírus elleni védekezés részeként március 16-tól, hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket, így a mi iskolánkat sem.  Új oktatási munkarend lép életbe, a tantermen kívüli, digitális munkarend. Ez azt jelenti, hogy a tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése és támogatása a pedagógusok és tanulók között online formában történik majd. Az abszolút digitális oktatásra való átállás teljesen új módszerek bevezetését igényli a pedagógus kollégáktól, mely nem lesz egyszerű feladat, és lehet, hogy nem megy egyik napról a másikra, ezért szíves türelmüket kérjük!

Az iskola vezetése most is azon dolgozik, mit hogyan célszerű megoldani a hétfői naptól, illetve további tájékoztatást várunk az oktatásért felelős Emberi Erőforrások Minisztériumától és fenntartónktól, a Monori Tankerületi Központtól.

Azt kérem Önöktől, gondolják át, miként tudják megoldani gyermekük felügyeletét hétfőtől a nagyszülők bevonása nélkül. A gyermekek felügyeletét célszerű a család, esetleg szomszédok bevonásával, kis csoportokban megszervezni. Felhívom figyelmüket, hogy különösen indokolt esetben (pl. a szülő rendőr vagy egészségügyi dolgozó), az iskolák bevonásával a tankerületi központ szervezi meg a tanulók napközbeni kiscsoportos felügyeletét. Az iskolai felügyelet igényléséhez kérelmet és munkáltatói igazolást kell beküldeni! Felhívom a szülők figyelmét, hogy kerülendő a tanulók nagyobb csoportokban történő találkozása, programok szervezése!

Kérem azt is döntsék el, hogyan tudják megoldani gyermekük étkeztetését. A gyermekétkeztetés biztosítása önkormányzati feladat. Az önkormányzatnak hétfőn minél korábban tudnia kell, hányan kívánják igénybe venni a gyermekétkeztetést. Az igényfelmérést iskolánk fogja elvégezni. Kérem, aki már tudja, a hétvégén jelezze a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen, hogy kér-e gyermeke számára étkezést. A nemleges választ is kérjük jelezni! Tájékoztatom Önöket arról is, hogy a tanulók nem étkezhetnek az intézményben, tehát az ebéd vélhetően kiszállítással jut el az otthonukba (a felmért igények függvényében). Aki nem jelez vissza emailen, azt a hétfő reggeli órákban mi fogjuk keresni telefonon, illetve Önök is hívhatják iskolánk titkárságát a 06-29-370-039-es illetve 06-30-793-7284-es telefonszámokon munkaidőben.

Bízva további támogató együttműködésükben:

Urbánné Kovács Eszter

intézményvezető