Alapítványunk adószáma
Elektronikus napló

A képre kattintva beléphet az elektronikus naplóba!
Névnap
Ma 2019. augusztus 18., vasárnap, Ilona napja van. Holnap Huba napja lesz.
Inárcsi tehetségek felfedezése

A logóra kattintva elolvashatja beszámolónkat.
Határtalanul

A logóra kattintva elolvashatja beszámolónkat a 2019. évi kirándulásról.
Tanórán kivüli munka
Ki olvas minket?
Oldalainkat 85 vendég böngészi
IDK / Hírek

Halloween a Tolnayban

2015. november 6-án Halloween partyt tartottunk a felső tagozaton. Este 5 órakor rettenetes szörnyek közelítették meg iskolánkat. A party kicsit döcögve indult, de később belemelegedtünk. A nyolcadikos fiúk biztosították számunkra a zenét, ők voltak a „DJ”-k. Nagyon élveztük a bulizást, még néhány tanárunk is beállt táncolni. Zengett az aula a mulatós daloktól, mindenki együtt énekelte a kedvenceket. Éhesek és szomjasak sem voltunk ez idő alatt, ugyanis az iskolai büfé működött, ahol különböző rémségeknek álcázott finom ételeket és italokat fogyaszthattunk aprópénzért. A buli csúcsán jelmezverseny is volt, ahol a zsűri díjazta a legjobb, legötletesebb rémeket. Szerintem király volt ez a buli, egy kicsit kitomboltuk magunkat.

Letícia

 

Akadályverseny a felsőben

Az iskolánk felső tagozata ez évben is megtartotta a szokásos őszi akadályversenyt, ám egy kicsit eltérően az eddig megszokottaktól. Háromnegyed nyolckor az iskolában kezdtünk. Itt tartottuk meg a focimeccseket, valamint a tornateremben ügyességi feladatokat lehetett végrehajtani. Kilenc órakor az iskolából szépen sorban elindultunk a focipályára, itt kezdődtek a feladatok. 12 állomáson kellett végighaladni, amelyeken az iskolával és alapítójával, Tolnay Lajossal, valamint a szabadságharccal kapcsolatos kérdéseket, feladatokat kellett megoldani. Volt ezeken kívül ügyességi akadály is. Mindegyik állomáson adott pontot lehetett összegyűjteni, majd végül ezeket csapatonként összeadtuk, és mikor visszaértünk az iskolába, eredményhirdetést is tartottunk. De ne szaladjunk így előre, ugyanis előbb a pályán még tartottunk egy, az A osztályok a B osztályok ellen rendezett számháborút, az A-sok a védők a B-sek pedig a támadók voltak. Ebből a csatából a B-sek kerültek ki győztesként. Összefoglalva egy nagyon örömteli, vidám és élménydús programmal színesítettük ezt a napot is.

Takács Ábel

 

Sportnap a felső tagozaton a Tolnayban

Az idei sportnap különbözött az eddigiektől. A megszokott kézi és a focimérkőzések helyett  10 próbát kellett teljesítenünk. Volt benne akadálypálya, biciklis és még sok más ügyességi feladat.  4 feladat volt kötelező: a bemelegítő torna Éva nénivel, évszámfutás és még 2 választott feladat. Amikor megcsináltunk egy akadályt, a papírkarkötőnkre kaptunk egy jelet, ami azt bizonyította, hogy abban a feladatban részt vettünk. Ha összegyűlt 7, vagy annál több jelölés, ami szerint legalább 7 akadályt teljesítettünk, akkor ráírtuk a nevünket a karkötőre és bedobtuk egy dobozba, ahonnét sorsoltak. A legügyesebb osztályok finom gyümölcstortákat nyertek, a kisorsolt gyerekek pedig Túró Rudit.  Szuper jó volt, hogy nem a megszokott sportnapon vehettünk részt, hanem egy teljesen más programban. Mindenki nagyon élvezte az újdonságokat. Köszönet Éva néninek, Gábor bácsinak és az egész tanári karnak, hogy megújították a sportnapunkat.

Kiss Maja

 

Húsvétolás az alsó tagozaton

Április elsején a szünet előtti utolsó tanítási napon az alsó tagozaton húsvétoltunk. A reggeli sorakozónál a bátor fiúk kedves,új s régi illetve saját költésű locsolóversekkel kápráztatták el a lányokat és a tanítónéniket, amiért jutalmul csokitojást kaptak.

Az udvaron eldugott tojások keresésével folytatódott a játék, ahol mindet sikerült megtalálniuk a gyerekeknek, amit utána jóízűen el is fogyasztottak. A termekben új feladat várta a tanulókat: húsvéti kvízt kellett kitölteniük, különbségeket kerestek két kép között és szép, húsvéti tojásos puzzle-t raktak ki. Az időjárás miatt az osztályok közötti játékos, udvari vetélkedő sajnos elmaradt.
A délelőtt eredményhirdetéssel zárult. A gyermekek, kicsik és nagyok is örömmel fogadták a végeredményt. A lányok meglocsolva, a fiúk tojásokkal, csokikkal a zsebükben tértek haza.
Köszönöm az IDK-s tanulók segítségét!
Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!
Nagyné Gál Hajnalka
 

Farsang

"Itt a Farsang áll a bál, keringőzik a kanál..." és a nyolcadikosaink is, mint minden évben.
Több éves hagyomány iskolánkban a végzős diákok tánca, de minden évben egyre nagyobb élmény a keringő. A gyönyörű ruhákba öltözött lányok, a fess fiúk, a dekoráció és természetesen az osztályok jelmezes produkciói igazi báli hangulatot varázsol az iskola falai közé.
Az idei farsangunk hasonlóan az eddigiekhez nagyon sikeres volt. A nyolcadikosok ügyesen elsajátították a tánclépéseket, kissé feszülten, de lelkesen és örömmel táncoltak. Ez érthető is hiszen    életükben először léptek fel ilyen körülmények között. A kisebbek és nagyobbak osztályonként szerepeltek, volt kalóz, cowboy, kacsa, utcabál, csókkirály és még számos ötlet megvalósítását láthattuk, főleg zenés, táncos "előadások" formájában. Az iskola szinte minden tanulója részt vett.
A pedagógusok idén is meglepték nemcsak a közönséget, de a fellépő gyerekeket is, "rajtaütés szerűen támadtunk".

Bővebben...

 

Mikulás nap a felső tagozaton

Mint minden év decemberében, idén is nagyon vártuk a Mikulás napot. Már előre készültünk, minden osztály szorgosan díszítette termét és faliújságját. Aztán eljött december hatodika. Kíváncsiak voltunk arra, hogy ki bújik piros ruhába és osztogat szaloncukrokat nekünk, jó gyerekeknek.

Nagy meglepetésre nem az öreg Miki jött el hozzánk, hanem unokáját, Roland bácsit küldte el maga helyett. Néhány diák beöltözött krampusz jelmezbe, és segített cukorkát osztogatni. Rövidebb órák és a hosszabb szünetek voltak, melyekben vetélkedtünk. Az első feladat egy egyszerű totó kitöltése volt, ami a Mikulásról, karácsonyról és erről a napról szólt. A második szünetben egy igen nehéz puzzle-t adtak, amit ki kellett rakni az osztályoknak.  Az utolsó kihívást a hópehelykeresés jelentette. Ezt öt ember végezte. Úgy történt, hogy az egymással párhuzamos osztályok elrejtettek a másik osztály termében papírból kivágott hópelyheket és meg kellett keresni a szünetben. Többeknek nagyon tetszett ez a játék. A nap végén pontoztuk az ünnep alkalmából szépen feldíszített termeket is.

E hosszú nap után mindenki fáradtan és sok élménnyel gazdagodva tért haza.

Szimi

 
További cikkeink...