Tisztelt Szülők!

 

Elsőként arról tájékoztatom Önöket, hogy a tervezetthez képest megváltozott a tanévnyitó ünnepély időpontja. A koronavírus terjedése miatt tagozatonként fogjuk megnyitni az évet szeptember 1-én, kedden reggel 8 órakor az első tanítási napon.

Az alsó tagozatosoknak a Fekiács utcai telephelyen lesz a megnyitó, a felsősök a Tolnay úti épületbe érkezzenek. A leendő első osztályosokat ünneplő ruhában várjuk, a 2-8. évfolyamos tanulóknak nem kell ünneplőbe öltözniük. Tanulóink ezen a napon kapják meg tankönyveiket, ezért kérem, iskolatáskával jöjjön mindenki, hogy legyen miben hazavinni a könyveket.

Az első napon kell felmérnünk az étkezési igényeket, ezért kérjük, döntsék el, gyermekeik számára egyszeri (csak ebéd), kétszeri (ebéd és tízórai) vagy háromszori étkezést (tízórai, ebéd, uzsonna), illetve napközit vagy a felsőben tanulószobát kérnek-e. Aki kisebb gyermekével otthon van, vagy otthon dolgozik, lehetőleg ne igényeljen gyermeke számára napközi ellátást, hogy elkerüljük a zsúfoltságot!

Az 1. osztályosok szülői kísérettel jöjjenek az első tanítási napon! Ekkorra kell behozni a kért taneszközöket, felszereléseket (névvel ellátva), azok beadásához kérjük a jelenlévő szülők segítségét. Továbbá érdemes gyermekeik számára váltóruhát hozniuk, hogy az ünnepély után kényelmes ruházatban töltsék el majd az 1. napot az iskolában.

Kérjük az első osztályosok szüleit, hogy a beiratkozás alkalmával kapott nyilatkozatokat (életvitelszerű ott lakásról és a gyermek törvényes képviseletéről) hozzák magukkal! Akik elektronikusan iratkoztak be, a felületről le tudják tölteni. Kérjük, ne felejtsék el két tanúval is aláíratni a dokumentumokat. Természetesen aki már leadta, nem kell újra nyilatkoznia.

A szülőket (az ünnepély és a felszerelések kipakolása után) kb. fél 10-kor tudjuk elengedni.   

 

Továbbá tájékoztatom Önöket, hogy amelyik tanulónk (vagy közvetlen családtagja) augusztus 2. felében külföldön nyaralt (vagy tartózkodott), keresse meg telefonon gyermeke osztályfőnökét, és erről tájékoztassa őt. Ránk is vonatkoznak a kormány által meghozott beutazási korlátozások, mely szerint, ha valaki sárga vagy piros besorolású országból tér haza, két hétre karanténba kell vonulnia, vagy ezt kiváltandó két negatív koronavírus-tesztet kell bemutatnia. A fentiek miatt kérem, hogy lehetőleg már ne utazzanak külföldre! Örüljünk neki, hogy iskolába járással kezdhetjük meg a tanévet!

Továbbá kérem, ebben a tanévben fokozottan figyeljenek arra, hogy gyermekeiket ne engedjék el az iskolába betegen!

Amennyiben tanévkezdésig nem teszik kötelezővé a maszkok használatát a tanulók és pedagógusok számára, mi nem fogjuk kérni.

 

Urbánné Kovács Eszter

intézményvezető