Az alábbiakban elsőként a tanévnyitó ünnepéllyel és a tanévkezdéssel kapcsolatban néhány pontosításról tájékoztatom Önöket. Ezt követően olvashatnak arról, milyen intézményi protokollt dolgoztunk ki a járványügyi készenlét okán. Végül megtudhatják, ha intézményünkben elrendelik a tantermen kívüli digitális oktatást, milyen eljárásrendet alkottunk pedagógustársaimmal a rugalmas digitális átállás érdekében.

Kérem, aki eddig még nem tette, az először olvassa el előző „Tájékoztató a tanévkezdésről” című írásomat, mert az abban foglaltak továbbra is fennállnak. Csak pontosítani, illetve hangsúlyozni szeretném annak egy - két részletét.

Az alsó tagozat tanévnyitó ünnepélyére (szeptember elsején reggel 8 órára) most csak az elsősöket támogató óvónőket és a kísérő szülőket várjuk! (Természetesen minden tanulót is!J). Kérjük a felsőbb évfolyamosok szüleit, gyermekeiket csak a kapuig kísérjék! Az udvaron lesz az ünnepség, ezt követően az elsős gyerekeket már csak egy szülő kísérheti be a tanterembe! Az iskola udvarán még nem, de a teremben a szülők részére a maszk használata már kötelező!

Rossz idő esetén az ünnepséget a tornaszobában tartjuk meg, ez esetben ide csak gyermekenként egy szülő jöhet be maszkban.

Az intézményi járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrendből (protokollból) kigyűjtöttük azokat az információkat, melyek kizárólag Önökre vonatkoznak, és amely intézkedések betartására intézményünk kiemelt figyelmet fog fordítani.

Ide kattintva tekintheti meg!

Majd:

Itt pedig olvashatják a központilag kiadott eljárásrendet is, melyből részletesen megtudhatják, az intézménynek milyen intézkedéseket kell megtennie a koronavírus járvány megelőzése érdekében, illetve milyen további szabályok betartására kell mindannyiunknak odafigyelnie.

Külön eljárásrendet dolgoztunk ki arra az esetre, ha elrendelik iskolánkban a tantermen kívüli digitális oktatást. Arra törekedtünk, hogy pedagógusainkkal egységes felületeken érjük el a tanulókat és Önöket, illetve arra, hogy tanulóink és a családok kevésbé legyenek leterhelve.

Ezt pedig itt érhetik el!

Tanulóink többsége tavasszal már használta a Zoom alkalmazást, szükség esetén ezen tervezzük tartani a digitális órákat. (Erre az eshetőségre külön órarendet dolgoztunk ki, hogy ne legyenek ütközések – amint szükség lesz rá, nyilvánosságra hozzuk). Kérem a szülőket, hogy aki nem tudja letölteni (az angol nyelvű) alkalmazást, és igényli, hogy annak használatában segítséget nyújtsunk, ezt az első tanítási héten jelezze gyermeke osztályfőnökénél. Igény szerint szeptember 9-én szerda délután 16 órától tudunk segíteni (több érdeklődő esetén több csoportban, több időpontban) az alkalmazás letöltésében, használatában. A képzést a Tolnay úti épület aulájában fogjuk megtartani, melyre az érdeklődők hozzanak saját laptopot, tabletet vagy okostelefont.