Előző tájékoztatómban az óvoda bezárása okán írt kérésemet: „Akinek érintett óvodás és iskolás gyermeke is van, a jövő héten óvodás gyermekével együtt iskolás gyermekét is tartsa otthon!” a következőképpen módosítom:

Kérem, hogy aki teheti, óvodás gyermekével együtt iskolás gyermekét is tartsa otthon, amíg az óvoda zárva tart.

Ezt gyermekeik és pedagógusaink egészségének megóvása miatt kérem. Úgy gondoljuk, ezzel az intézkedéssel csökkenthetjük a tömeges fertőzés kialakulását, hiszen, míg az óvodai dolgozók számára elrendelt karantén időszak leteltére várunk, nem tudhatjuk, hányan vannak / vagyunk fertőzöttek. Továbbá úgy gondoljuk, akinek óvodás gyermekének felügyeletéről gondoskodnia kell, annak nem olyan nagy gond iskolás gyermekére is felügyelni.

Pedagógus kollégáim a hiányzó tanulókra való tekintettel a házi feladat mellett a tanórai anyagot is közzé fogják tenni a KRÉTA elektronikus napló felületén, ezért nem kell attól tartani, hogy gyermekük lemarad a tanulásban.

A fenti módosításra azért volt szükség, mert néhány szülő – nem az iskolának, hanem egymás között, vagy a Facebookon - felháborodottan észrevételezte, hogy ilyen korlátozó intézkedést nem hozhat az iskola. Ez igaz is. Nem is ez volt a szándék, hanem az, hogy a szülőket a lehető leggyorsabban tájékoztassuk a rendkívüli eseményről, melyről legelőször az aggódó – „óvodás és egyben iskolás” – szülőktől értesültünk mi is, akik óvodás gyermekükkel együtt iskolás gyermekeiket is egyből haza akarták vinni az iskolából. Erre a történésre való első reakció volt a tegnapi kiírás, melynek lényegi eleme volt, hogy aki jövő héten a járvány terjedése illetve annak megelőzése miatt otthon akarja tartani gyermekét, az megteheti, annak hiányzását igazoltnak fogjuk tekinteni.

Azoknak a szülőknek, akik hozzánk hasonlóan igyekeznek mindent megtenni saját és gyermekeik biztonságának, illetve az iskola bezárásának megelőzése érdekében, ezúton is köszönetet mondok felelősségteljes viselkedésükért.

az Iskolavezetés nevében

Urbánné Kovács Eszter

 intézményvezető