• Overview: Helyszín: a Tolnay úti iskolaépület aulája (Inárcs, Tolnay Lajos út 1.) Időpont: 2024. április 18. (csütörtök) 11 órától 19 óráig, 2024. április 19. (péntek) 7 órától 15 óráig.

TISZTELT SZÜLŐ/ TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ!

 

  1. Tájékoztatom, hogy a 2024/2025. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás 2024. április 18-án és április 19-én történik, melynek során személyes módon szükséges beíratnia tanköteles korba lépő gyermekét.

A Monori Tankerületi Központ közleménye itt olvasható.

  1. Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába szeretné beíratni gyermekét, a választott iskolában akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is jelentkezése során.[1]
  2. Kérem a szülőket/törvényes képviselőket, hogy csak egy általános iskolába nyújtsák be gyermekük jelentkezését.
  3. Tájékoztatom Önöket, hogy 2024. március 27-től a személyes beiratkozást megelőzően lehetőségük van a KRÉTA-rendszer felületén keresztül (https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap) előzetesen rögzíteni tanköteles gyermekük adatait. (A szülői tájékoztató itt található.)

(Amennyiben a szülő visszavonja gyermeke jelentkezését, ennek következményeként a „BÁI” felületen az iskola a benyújtott jelentkezésre a szülő kérése alapján elutasító határozatot hoz, és az intézmény saját rendszerében a gyermek adatait a „Beiratkozás visszavonva” státuszba állítja. Ezen műveletek elvégzését követően Ön ismét be tudja nyújtani gyermeke jelentkezését egy másik iskolába.)

  1. Hangsúlyozzuk, hogy a személyes megjelenés a beiratkozás folyamata során kötelező, de javasoljuk és kérjük az előzetes KRÉTA-adatszolgáltatást elvégezni, mert ezáltal jelentősen könnyebbé és gyorsabbá válik az személyes ügyintézés mindenki számára.

Intézményünkben a beiratkozás a következőképpen alakul:

Helyszíne: a Tolnay úti iskolaépület aulája (Inárcs, Tolnay Lajos út 1.)

Időpontja: 2024. április 18-án (csütörtökön) 11.00 órától 19.00 óráig,

                   2024. április 19-én (pénteken) 7.00 órától 15.00 óráig.

A kitöltendő nyilatkozatok iskolánk honlapjáról elérhetők, továbbá április 10-től mindkét iskolaépületben kérhetők a titkárságon, illetve azokat eljuttatjuk a Boglárka Néphagyományőrző Óvoda mindhárom telephelyére is. A nyilatkozatok a beiratkozáskor is kitölthetők a helyszínen, de ez esetben mindkét szülőnek jelen kell lennie, illetve számítsanak arra, hogy ezzel jelentős mértékben megnövekszik az ügyintézés ideje.

 

Kérjük a beiratkozáshoz az alábbi eredeti dokumentumokat hozzák magukkal:

  • A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány
  • A gyermek nevére kiállított TAJ kártya
  • A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány
  •  Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan

 

  1. Fontos, hogy az általános iskolai beiratkozáshoz szükséges dokumentumokat, nyomtatványokat mindkét törvényes képviselő aláírásával ellátva kell benyújtani. A különélő szülők a gyermek sorsát érintő lényeges kérdésekben (így az iskola megválasztásában) közösen gyakorolják jogaikat akkor is, ha a szülői felügyeletet a szülők megállapodása vagy a bíróság döntése alapján az egyik szülő gyakorolja, kivéve, ha a gyermekétől különélő szülő felügyeleti jogát a bíróság e tekintetben korlátozta vagy megvonta.
  2. A 2024. április 18-i és április 19-i személyes beiratkozás, illetve a dokumentumok bemutatása során a szülőnek/törvényes képviselőnek szükséges nyilatkoznia az etika/hit- és erkölcstan kapcsán, hogy etikaoktatást vagy hit- és erkölcstanoktatást választja, illetve hit- és erkölcstan választása esetén melyik egyház hit- és erkölcstan tanításának megszervezését kéri gyermeke számára.
  3. A beiratkozás során a szülőnek/törvényes képviselőnek nyilatkozatot kell tennie arról, hogy a gyermekét fokozott kockázatú allergiás megbetegedéssel diagnosztizálták-e.
  4. A beiratkozási napok elteltével, 2024. április 22-én a kötelező felvételt biztosító, körzetes általános iskolába jelentkező körzetes gyermekek felvételre kerülnek.
  5. A körzettel rendelkező iskolába jelentkező, nem körzetes gyermekek esetében egyaránt legkésőbb 2024. április 26-ig döntenek a gyermekek felvételéről és ezután küldik el határozatukat Önöknek.

 

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, adatok megadása kapcsán Ön segítséget kérhet gyermeke óvodájától – óvoda OM azonosítja, gyermekük oktatási azonosítója tekintetében. Természetesen iskolánk illetve szükség esetén a Monori Tankerületi Központ is rendelkezésre áll a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, illetve a 29/795-218-as telefonszámon a körzetes iskolákkal kapcsolatos információk, a beiratkozás rendjére vonatkozó kérdések esetén.

A beiratkozáshoz szükséges nyomtatványok itt találhatók:

Nyilatkozat a gyermek törvényes képviseletéről

Meghatalmazás minta

Nyilatkozat Etika/Hit- és erkölcstan oktatásról

Allergia nyilatkozat

 

 

[1] Körzetes tanulónak számít jogszabály szerint az a tanköteles gyermek, aki a kötelező felvételt biztosító iskola körzetében található ingatlant otthonául használja (életvitelszerű ott lakás), és az ilyen ingatlan a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásában a tanuló lakóhelyeként vagy tartózkodási helyeként az iskolai beiratkozás első határnapját megelőző három hónapnál régebb óta szerepel.