Tisztelt Szülők!

Ezúton Önöknek is köszönöm, hogy iskolánkban sikeresen helytálltunk a koronavírus okozta rendkívüli helyzetben, hiszen ehhez az Önök segítő együttműködésére is szükség volt!

Bizonyára mindannyian tudják, hogy október 23-tól november 1-ig őszi szünet lesz. A szünet utáni első tanítási nap november 2-a, hétfő. 

Tolmácsolom Önöknek Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr javaslatait, hogy az őszi szünetben segítsék a járvány visszaszorítását:

- a gyerekek a kontaktusszám csökkentése érdekében lehetőleg családukkal töltsék a szünidőt

- a gyerekek lehetőleg kerüljék azokat a helyszíneket, rendezvényeket, ahol zárt térben sokan vannak

- az idősek védelme érdekében a nagyszülőkkel kizárólag egészséges állapotban, a védelmi intézkedések betartásával történjen személyes érintkezés!

A Monori Tankerületi Központ javaslatára iskolánk Házirendjébe az alábbi kiegészítés kerül:

A Házirend különös rendelkezései járványügyi készenlét idejére hagyományos munkarend mellett:

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (továbbiakban: Nkt.) 46. § (1) bekezdés e.) és h.) pontjával összhangban:

- A tanuló köteles az alapvető személyi higiénés szabályokat betartani. Az egyes tevékenységeket megelőzően és azokat követően szappanos kézmosással vagy alkoholos kézfertőtlenítéssel kell biztosítani a személyes tisztaságot.

- A köhögési etikett betartása mindenki számára kötelező: könyökhajlatba való köhögés, papírzsebkendő használata köhögéskor, tüsszentéskor, majd a használt zsebkendő szemeteskukába dobása és alapos kézmosás, kézfertőtlenítő használata. 

- A közösségi terekben (aula, folyosó, mosdók) védőmaszk használata mindenki számára kötelező, a tanórákon viselése lehetséges, de nem kötelező. A maszknak az orr- és szájnyílást egyaránt takarnia kell.

- Tanuló és dolgozó csak akkor mehet az intézménybe, ha az érkezéskor mért testhőmérséklete nem haladja meg az országos tisztifőorvos által meghatározott mértéket.

A tanulók, a pedagógusok és a technikai személyzet számára az aktuálisan érvényes egészségügyi és járványügyi szabályok betartása kötelező.

A fenti utasítás értelmében az őszi szünet után, november 2-tól az alsó tagozaton is kötelező lesz tanulóinknak a maszk viselése a folyosókon és a mosdókban, ezért kérem, gondoskodjanak róla, hogy a gyermekeknél a felszerelés részét képezze a szájmaszk!

 Ezúton tájékoztatom Önöket arról is, hogy a november hónapra tervezett Radnóti szavalóversenyünk a vírushelyzetre való tekintettel elmarad, csakúgy, mint a november 16-ára tervezett tankerületi szakmai nap is. Ez utóbbi azt jelenti, hogy november 16-án, hétfőn mégis tanítunk, a gyerekek jöjjenek iskolába! Előreláthatólag elmaradnak a november – december hónapokra tervezett szülői értekezletek, fogadóórák, nyílt napok is. Novemberben tájékoztatni fogjuk Önöket arról, mely pedagógussal mikor tudnak telefonon egyeztetni gyermekeik iskolai teljesítményéről.

 

A szünetre kellemes pihenést és feltöltődést kívánok!

Urbánné Kovács Eszter

intézményvezető