Tisztelt Szülők!

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a mai napon az alsó tagozaton még egy érintettnek lett a  COVID teszteredménye pozitív. A járványügyi hatóság, illetve a fenntartó tájékoztatása részemről megtörtént. Az érintett 3.b osztály járványügyi megfigyeléséről (karanténba helyezéséről) az illetékes népegészségügyi osztály dönt. A hozott intézkedést - amint kézhez kapom - a KRÉTA rendszer segítségével fogom kiküldeni az érintetteknek.

 Mivel két igazolt fertőzött is van iskolánk alsó tagozatán, a járvány további terjedésének megelőzése érdekében az alsó tagozat számára 2021. február 22-ére, hétfőre rendkívüli szünet, február 23-tól március 1-ig digitális oktatás elrendelését kértem. Rendkívüli szünetet az Oktatási Hivatal rendelhet el, a tantermen kívüli digitális munkarend bevezetéséről az Operatív Törzs hozhat döntést. A meghozott döntésekről is tájékoztatni fogom Önöket.

 A döntések meghozatalában bízva:

Arra kérem a szülőket, hogy alsó tagozatos gyermekeiket már 22-én hétfő reggel se hozzák iskolába, próbálják megoldani otthoni felügyeletüket. Aki ezt nem tudja megtenni, és gyermeke számára felügyelet biztosítását kéri, azt lehetőleg még a mai napon jelezze a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen, vagy a KRÉTA e-Ügyintézés felületén keresztül.

Figyelem! A 3.b és a 4.b osztály tanulói számára nem kérhető felügyelet, ők semmiképpen sem jöhetnek iskolába!

 Továbbá kérem, hogy ha a család bármelyik tagján a Covid vírus okozta betegség tüneteit észlelik, haladéktalanul keressék fel a háziorvost, gyermekorvost, és bizonyított fertőzés esetén (pl. a szülők érintettsége okán is) tájékoztassák az iskolát a fenti elérhetőségeken, vagy munkaidőben az iskola telefonos elérhetőségeinek egyikén. Ezúton köszönjük azoknak, akik eddig is eszerint jártak el!

Az alábbiakban próbálok előre megválaszolni néhány fel nem tett kérdést, amelyek szülőként engem is foglalkoztatnának:

  • Ha elrendelik az alsó tagozaton a rendkívüli szünetet, illetve a digitális oktatást, az érintett tanulók és pedagógusok nem lesznek karanténban (járványügyi megfigyelés alatt) mindaddig, míg újabb fertőzés miatt erről nem tájékoztatom az érintetteket.
  • Ha minden a tervek szerint alakul, hétfőn még nem tanítunk online, csak keddtől kell figyelni ez ügyben a KRÉTA felületét.
  • Ha nagyobb, felsős testvér van a családban, és meg tudják oldani az Ő felügyeletét is, ezt mindannyiunk biztonsága érdekében köszönjük! Ez esetben – az osztályfőnökkel történt egyeztetést követően – az iskola igazolja a hiányzást. Ez nem kötelező, a felsősök – egyéb intézkedésig – járnak iskolába.

Ha mégis megválaszolatlan kérdéseik vannak, a fenti elérhetőségek valamelyikére írjanak, és mielőbb megpróbálok válaszolni.

Minden pedagógus kollégának, tanulónak és szülőnek jó egészséget, sok erőt és kitarást kívánok a következő időszakra!

Urbánné Kovács Eszter

intézményvezető