Október 15-én, míg a többiek az iskolai sportnapon vettek részt, addig a hatodikosok 42 fővel, a két osztályfőnökkel és 4 lelkes szülővel, a szabadban, túrázással töltötte a napot. Az úticél a Pilis hegységet átszelve Dömös volt, ahonnan a Rám-szakadék megtekintése, majd a Lukács-árkon való megközelítése volt a terv.

Miután odaértünk és leparkoltunk, rögtön a Duna partján találtuk magunkat, és felkészültünk a túrára. Jó hangulatban vágtunk neki a gyaloglásnak. A nehezebb, erdei utat választottuk, melyen elértünk a Rám-szakadék bejáratához. Közben egy csinos tisztáson megpihentünk és tízóraiztunk. Azután egy kanyart téve elindultunk a Lukács–árok lankás emelkedőin felfelé. Először könnyen ment, de aztán egyre meredekebbé vált az út. A csapat tagjai szétszóródtak. A lelkesek és kitartóbbak törték az utat, a kényelmesebbek zárták a sort. Szerencsére kis biztatás és ösztönzés után mindenki épségben felért a tetőre. A legedzettebbek még elmentek a szakadék felső végét is megnézni. A visszaút már könnyebben ment, főleg azért, mert mindenki szeme előtt már a bobpálya képe jelent meg. Ugyanis következő állomásunk Visegrádon a bobpálya volt. Mire odaértünk, már mindenki kipihenten sietett beülni a kocsikba, hogy mielőbb részese legyen az élménynek. Voltak köztünk vagányok, akik bátran élvezték a siklást, míg a megfontolva haladók abszolút biztonságosan közlekedtek. Akik pedig nézték őket, ők is kimondottan jól szórakoztak. Egyszóval, nagy sikere volt ennek az élménynek is.

Miután kiszáguldottuk magunkat, indultunk hazafelé. Lábunkban 10 kilométer, fejünkben az őszi erdő gyönyörű képe, gondolatainkban a siklás pillanatai. Ezekkel az élményekkel értünk haza este 6 órára.

 Már tervezzük a következőt.

                                                                                              Nyitrainé Greman Rózsa

                                                                                                          osztályfőnök