Tisztelt Szülők!

Ezúton szeretnék bemutatkozni Önöknek az inárcsi Tolnay Lajos Általános Iskola iskolapszichológusaként. Kovács Katinkának hívnak, tanácsadó- és iskolapszichológus, valamint szexuálpszichológiai szakpszichológus szakirányon végeztem az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Hatodik éve élek Inárcson a férjemmel, kislányunk nagy örömére egy kutyával és két macskával is megosztjuk az otthonunkat.

Munkám során szeretek önmagamra egyfajta vitaminként tekinteni, mert ahhoz hasonlóan a pszichológiai folyamatok is jellemzően hosszú távon, lassan kifejtett hatással érik el a céljukat. Támogatom az iskolai szervezetet - és annak minden tagját, a pedagógusokat, diákokat, érintett szülőket - abban, hogy könnyebben megküzdjenek a felmerülő nehézségekkel.

Szerencsés vagyok, mert ebben az összekötő szerepben egyéni és csoportos helyzetben is segíthetem az iskolai közösséget. Ennek része a konzultáció, megelőzés, problémakezelés, illetve a tehetséggondozás és az iskolai mentálhigiénés programokba való bekapcsolódás örömteli feladatai. Szívügyemnek tekintem a tabutémákat, a szexuális egészségnevelést, a pályaválasztási tanácsadást.

Munkám során kapcsolatot tartok a Dabasi Pedagógiai Szakszolgálattal, a Családsegítővel, a védőnőkkel, gyermekorvosokkal, ifjúságpszichiátriai ellátóhelyekkel is.

A Fekiács utcai alsó tagozatban kedden és pénteken, a Tolnay úti felső tagozatban hétfőn és csütörtökön vagyok elérhető. Egyéni időpontfoglalásra az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen van lehetőség. A munkám teljes időtartamára titoktartási kötelezettség vonatkozik rám.

A szülőkkel a kapcsolatot a Felügyeleti jog gyakorlásáról szóló nyilatkozat kitöltése után veszem fel, a Bemutatkozásom mellett az Adatkezelési nyilatkozatot is továbbítom a szülők felé, valamint egy, a gyermek életútját feltérképező kérdőívet. A személyes találkozást követően a közös munkánkat egy ún. szerződésbe foglaljuk.

Bízom benne, hogy hosszú és eredményes közös munka részesei lehetünk.